Vissen voeren in de zomer

Zodra de watertemperatuur hoger is dan 18 ° C, geven de meeste koi-eigenaren er de voorkeur aan om over te schakelen op goed zomervoer. Omdat dat doorgaans hogere eiwitgehaltes heeft voor een betere groei en meer kleurversterkers voor levendige kleuren. Bij Koivoer.nl hebben we een grote selectie aan kleurversterkende, groei- en tarwekiemvisvoer voor de zomer voor je koi of andere vissen tegen uitstekende prijzen.

Verminder het voeren op hete zomerdagen

In de zomer zullen je vissen meer eten. Bij hittegolven met meer dan 32 graden verminder je echter de hoeveelheid voedsel. Zeer hoge temperaturen zijn stressvol voor vissen en het zuurstofgehalte in het vijverwater zal lager zijn. Steuren zijn bijvoorbeeld het actiefst rond zonsondergang en zonsopgang, dus de vroege ochtend en de avond zijn de beste tijden om ze te voeren. Vooral bij warm weer, wanneer het onwaarschijnlijk is dat ze tijdens het heetste deel van de dag geïnteresseerd zijn in voedsel.

Topmerken seizoen visvoer bij Koivoer.nl

De zomermaanden zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je vissen. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol en eiwitten in het bijzonder. In ons assortiment vind je naast speciaal zomer koi voer, ook natuurlijk visvoer als Zijderupsen, Meelwormen en Shrimps. En ga je zelf met vakantie en wil je je vissen goed verzorgd achterlaten, koop dan bij Koivoer.nl een van de handige visvoer doseerautomaten. Ook vind je daar speciaal voer voor de andere seizoenen zoals de lente en herfst. Wil je meer weten over het voeren van je vissen in elk seizoen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen je graag.

Resultaat 1–36 van de 68 resultaten wordt getoond