Je visvijver in de herfst

Elke herfst, als de watertemperatuur daalt, vertraagt ​​het metabolisme van vissen, worden ze minder actief en neemt hun behoefte aan voedsel af. Als koi eigenaar zie je dan een geleidelijke, maar merkbare verandering in het gedrag van je vissen wanneer de watertemperatuur afkoelt. De vissen gaan langzamer zwemmen en raken minder geïnteresseerd in voedsel.

Wat eten vissen in de herfst?

Het is belangrijk om de temperatuur van je vijverwater te controleren. Als het metabolisme van een vis vertraagt, kunnen ze de rijke eiwitten die in het meeste zomerse koivoer voorkomen niet goed verteren. Hoewel vissen zomervoer in koud water eten, kunnen ze het niet goed verteren en kunnen ze zich niet goed ‘ophopen’ voor de winter als ze niet eten. Bovendien, als je zomervoer in koud water voert, wordt er veel meer afval geproduceerd door de vissen, wat een negatieve invloed kan hebben op de waterkwaliteit.

Speciaal herfst visvoer vind je bij Koivoer.nl

Voeren tijdens de mildere dagen van de herfst kan helpen om de vissen op te bouwen voor hun winterse rusttijd. Daarvoor koop je bij Koivoer.nl speciaal koi-tarwekiemen gebaseerd herfst koivoer om het metabolisme van je vissen te laten wennen aan de vertraging die in de winter zal optreden. Je vindt in ons assortiment herfst visvoer en speciaal lente, zomer en herfst visvoer van bekende merken als Aquaforte, House of Kata en Superfish. Afgestemd op de soort vis en diens wisselende behoefte per seizoen. Heb jij vragen welk vissenvoer wanneer het best geschikt is voor jouw vis? Bel ons dan gerust voor antwoorden. Wij staan voor je klaar.

Resultaat 1–36 van de 42 resultaten wordt getoond